Rusta dig inför jaktsäsongen.

I våra Djur&Natur-butiker hittar du ett brett sortiment av produkter som kan underlätta för dig som jägare. Bland annat reflexer, koppel, spårlinor, portabla vattenskålar till din hund med mera.

 

Jakttider för hund

En jakthund behöver ha ett lite energirikare foder som vardagsfoder och 1-2 månader före jaktsäsongen ska man börja gå över till ett ännu energirikare foder och bygga upp en inre energi som håller hunden i toppform under den tid den presterar som mest. En jakthund som utfodrats rätt tappar inte i hull under jakttiden och behöver inte ”byggas upp” igen när säsongen är över utan håller en fin form hela tiden.

Man kan lätt glömma att om man är fysiskt aktiv tillsammans med sin hund, ute och springer flera gånger i veckan eller cyklar långt så kräver även dessa hundar ett annat energiintag än de som har ett lugnt vardagsliv. Vi vet ju själva att om vi inte äter rätt så orkar vi inte heller genomföra kraftiga fysiska ansträngningar.

Under själva jakten är det praktiskt att t.ex. ha med en korv med foder (färsk eller konserv) då det innehåller vatten, vilket är behövligt vid ansträngning.

 

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se