Rumiluz

Kompaktpackad, hetluft torkad samt finhackad lusern helt utan tillsatser, så som olja eller melass. Detta gör produkten användbar för flera sorters djur så som häst, ko, får, get och höna.

Eftersom Rumiluz är väldigt torrt och inte har några tillsatser som binder lösa partiklar, så kan den upplevas som "dammig". Detta är inte damm utan det är frömjöl från lusernen. Vi kan därför rekommendera att lusernen vattnas, eller att du själv tillsätter olja eller melass.

Varför är det en bild på en höna på säcken? Jo, för den älskas av hönsen! Men är även omtyckt av andra djurslag. Vi på Svenska Foder valde att ta in denna säck då den passar till så många olika djurslag, vilket i sin tur blir praktiskt för dig som kund, att slippa köpa massa olika sorter när det räcker med en.

Användning:
Produkten är mycket hårt pressad, extra buntad med band och sedan inplastad vilket gör att den tar extremt liten plats. Man måste ta bort plasten runt hela balen och skära upp plast banden före den ges till djuret.  När man gjort det är det lätt att "fluffa upp" lusernhacket.

Analyserat innehåll per kg
Fransk lusern av hög kvalitet, hack på 3-5 cm
Råprotein 15,3 %
Växttråd 27 %

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se